RundoSund

Babysim

På vårt Babysim ligger fokus vid Samspel framför resultat och övningar. Med lek, sång och samvaro med andra familjer är babysim ett fantastiskt sätt att umgås på! Inget bygger relationer såsom att dela och glädjas i aktivitet tillsammans. Hos oss på RundoSund tycker vi att vägen mot Vattenvana ska vara lustfylld! 

 

Babysim hos RundoSund

  • Max 8 barn per grupp
  • En vuxen/barn är välkommen ned i vattnet. Obs, pga covidläget gäller för nuvarande även inget medföljande besök i våra lokaler (läs mer under Aktuell Kundinfo).
  • Lektionstid 30 minuter Pris: 2090:- / 11 ggr
  • Alla nya ges länkkod till en introduktionsvideo inför simstarten.
  • Inga förkunskaper krävs för att börja Babysim hos oss.
  • Minst 33 grader i vattnet
  • Varje år startar vi 4 nya kursomgångar, det brukar ske i Augusti, Oktober, Januari och April.
  • Datum för anmälan till närmast liggande kurs presenteras alltid i förväg här på hemsidan. Bokning sker därefter till respektive åldersgrupp genom att först välja aktuell nivå Ankan (3-6 mån), Fisken (7-10 mån), Grodan (11-15 mån) eller Sköldpaddan (16-23 mån).

Närmaste nya Kursstart börjar

… från v4 i Januari 2021! Simmare i våra pågående simkurser ges alltid förtur till platserna inför nästföljande kursomgång. Efter att de fått en chans att boka sig släpps sedan de eventuellt kvarvarande platserna här på hemsidan, även Nya simmare välkomnas då att boka sig. Tidpunkt för Aprilstartens hemsidekurssläpp är satt till Onsdag den 11/3 kl.09.00.

 

Babysimmets övergripande målsättning är

“Att ta sig från kanten och i vattnet, självständigt sparka sig upp till ytan och därefter återvända till kanten, gripa tag och hålla fast”

Vår grundtanke är att i första hand stärka förmågan att kommunicera med barnet. För att göra det behöver vi interagera med barnet ansikte mot ansikte på ett lekfullt och prestationslöst sätt. När vi rör oss i vattnet skapas turbulens kring våra kroppsdelar och alla sinnen stimuleras.  Kombinationen av sensomotoriskt utforskande i vattnet, fokus på samspel och därtill obehindrad rörelse är ett utmärkt recept för barnets utveckling. Njuter barnet av en aktivitet kommer de vilja upprepa den och i förlängningen utöka sina färdigheter. Det övergripande säkerhetsmålet bakas in i undervisningen med mycket sång, lek och vattenmys. När våra barn njuter av en aktivitet kommer de vilja upprepa den och i förlängningen utöka sina färdigheter. Övningarna som utförs i vattnet utvecklas efterhand som barnet växer. Våra instruktörer guidar er väg mot vattenvana.

Vem kan gå och babysimma?

Alla barn som av deras föräldrar uppfattas som friska (minst 3 månader, läkt navel, väger minst 4 kg) kan gå och simma. Föreligger ett fysiskt handikapp ska alltid läkare konsulteras innan babysimningen påbörjas. Babysim är en aktivitet som sträcker sig från 3 månader till 2 år.

Hygien är vi noggranna med

Vi är stolta över vår vattenkvalitet. Barn och vuxen ska duscha noggrant utan badkläder innan bad. Undantag görs de första tillfällena för de allra minsta Ankan barnen eftersom det är mycket nya intryck, men det är viktigt att rengöra kring blöjområdet innan babybadbyxan sätts på. All förberedelse innan och efter er lektion sker i omklädningsrummen. Om barnet inte är blöjfritt ska godkänd babysimbyxa användas. Efter flerårig erfarenhet av badbyxors olika egenskaper har vi beslutat att bara godkänna simbyxor av märket Dolphin Swimwear. De svarar bäst upp till att kunna ta emot och bevara “olyckor” från att hamna i vattnet. De finns att köpa hos oss för 180 kronor. För dig som RundoSund kund erbjuder vi även möjlighet att fynda bland begagnade Dolphin badbyxor, har man lite tur kan man hitta sitt barns aktuella storlek i vår s.k Dolphin SWOP (mer info på plats hos oss).

Bassängen hos oss

För babysim ska vattentemperaturen vara minst 32 grader, hos oss har vi en skön temp på minst 33 oftast 34 grader. Bassängen i vårt mysiga bassängrum mäter 1,35 m som grundast och 1,65 m som djupast.

Vad behöver man ta med sig?

Ni behöver ta med hänglås till skåp. Gärna ett par badskor till dig som vuxen och från det att barnet kan gå bör de bära halksockor. Ha med handduk till dig och ditt barn samt egen duschtvål. Ett tips är även att ta med en hudkräm att smörja barnet med efter simmet.

 

Automatisk vidareanmälan finns inte hos oss

Barnet behöver gott om tid att vänja sig vid vattenmiljön. Går ni en pågående kurs hos oss måste ni själv aktivt vidareanmäla er inför en ny kursomgång. Vi meddelar er via mail, i bassängen, på instagram/facebook och TV skärm i Babylounge när det är dags för vidareanmälan! Är ni vid vidareanmälanschansen osäkra på fortsättning – tänk då på att det alltid är lättare att avboka en kurs än att vara sen med anmälan.

Om ni missar ett pass kan ni Ta igen om…

Vi har ett generöst Ta igen system som gör att man kan Ta igen ett missat pass men det förutsätter att ni avbokat passet via mail senast dagen innan. Återkom sedan själv när du önskar att vi tittar efter Ta igen tid i en annan grupp. Ta igen pass kan bokas under kursens gång, samt upp till 1 månad inpå nästföljande kursomgång. Ny tid förutsätter att det finns en plats i annan grupp, det är därför det är viktigt att ni avbokar passen senast dagen innan.

Information från oss

Vi informerar aktivt via Facebook, Instagram och E-post! Gilla oss gärna under er tid hos oss och uppdatera er kontaktinfo vid förändringar så får ni alla meddelanden när något är på gång hos oss.

Introduktionsvideo inför Simstarten

Du som anmält dig till en kurs hos oss kommer inför starten att tilldelas en lösenkod till Introduktionsvideon som går att finna via denna länk.

Instruktörer hos RundoSund

Vårens Babysimsteam heter Katarina Faxe, Linda Nordberg, Helena Nordström, Ellen Ståhl och Susanna Wittmann.