RundoSund

Babysim

På vårt Babysim ligger fokus vid Samspel framför resultat och övningar. Med lek, sång och samvaro med andra familjer är babysim ett fantastiskt sätt att umgås på! Inget bygger relationer såsom att dela och glädjas i aktivitet tillsammans. Hos oss på RundoSund tycker vi att vägen mot Vattenvana ska vara lustfylld! 

 

Babysim hos RundoSund

  • Max 8 barn per grupp
  • En vuxen/barn medföljer barnet i vattnet
  • Lektionstid 30 minuter
  • Kursavgift: 1890:-/9 ggr
  • Alla nya ges länkkod till en introduktionsvideo inför simstarten!
  • Inga förkunskaper krävs
  • Minst 33 grader i vattnet
  • Kursstarter Våren 2023: v2-12, v13-21
  • Vårens simfria dagar: 7/4, 18/5

 

Anmälan

Anmälan skickas in via hemsidan. Välj aktuell nivå Ankan (3-6 mån), Fisken (7-10 mån), Grodan (10-15 mån) eller Sköldpaddan (14-23 mån), välj därefter kurstid och fyll i bokningsformuläret. Vid händelse av att platser i önskad nivå står fullsatta inför närmsta start är ni givetvis välkomna att maila in en kölistning. Meddela oss då gärna barnets namn + ålder, ett telefonnummer samt önskad kursnivå/tider.

* Observera att Kursperiod 2 (start v13, 2023) dessvärre blir den sista kursomgången som kan erbjudas hos oss på RundoSund. * Mer info om detta går att läsa under Aktuell Kundinfo via denna länk!

 

Babysimmets övergripande målsättning är

”Att ta sig från kanten och i vattnet, självständigt sparka sig upp till ytan och därefter återvända till kanten, gripa tag och hålla fast”

När vi rör oss i vattnet skapas turbulens kring våra kroppsdelar och alla sinnen stimuleras.  Kombinationen av sensomotoriskt utforskande i vattnet, fokus på samspel och därtill obehindrad rörelse är ett utmärkt recept för barnets utveckling. Njuter barnet av en aktivitet kommer de vilja upprepa den och i förlängningen utöka sina färdigheter. Det övergripande säkerhetsmålet bakas in i undervisningen med mycket sång, lek och vattenmys. När våra barn njuter av en aktivitet kommer de vilja upprepa den och i förlängningen utöka sina färdigheter. Övningarna som utförs i vattnet utvecklas efterhand som barnet växer. Våra instruktörer guidar er väg mot vattenvana.

Vem kan gå och babysimma?

Alla barn som av deras föräldrar uppfattas som friska (minst 3 månader, läkt navel, väger minst 4 kg) kan gå och simma. Obs om barnet är prematur, räkna korrigerad ålder. Föreligger ett fysiskt handikapp ska alltid läkare konsulteras innan babysimningen påbörjas. Babysim är en aktivitet som sträcker sig från 3 månader till 2 år.

Hygien är vi noggranna med

Barn och vuxen ska duscha noggrant utan badkläder innan bad. Undantag görs de första tillfällena för de allra minsta Ankan barnen eftersom det är mycket nya intryck, men det är viktigt att rengöra kring blöjområdet innan babysimbyxan sätts på. All förberedelse innan och efter er lektion sker i omklädningsrummen. Om barnet inte är blöjfritt ska godkänd babysimbyxa användas.

Godkänd Babysimsbadbyxa

Efter flerårig erfarenhet av olika simbyxor godkänns enbart babysimbyxor av märket Dolphin Swimwear hos oss. Simbyxan har dragsko både i midja och lår vilket gör att den kan anpassas efter barnet.  Där är även gott om utrymme för att ta emot och bevara ”olyckor” från att hamna i vattnet. Dolphins simbyxan finns att köpa hos oss, vi har nya och och ett begränsat antal begagnade på lager.

Bassängen hos oss

För babysim ska vattentemperaturen vara minst 32 grader, hos oss har vi en skön temp på minst 33 oftast 34 grader. Bassängen i vårt mysiga bassängrum har 3 olika vattendjup – den mäter 1,35 m som grundast och 1,65 m som djupast.

Vad behöver man ta med sig?

Utöver badkläder, duschtvål och handduk till dig och ditt barn, rekommenderas även badskor till dig som vuxen. Från det att barnet börjat gå bör de bära halksockor. Ni behöver ta med hänglås till skåp. Ett tips är även att ta med en hudkräm att smörja barnet med efter simmet.

Automatisk vidareanmälan finns inte hos oss

Barnet behöver gott om tid att vänja sig vid vattenmiljön. Går ni en pågående kurs hos oss måste ni själv aktivt vidareanmäla er inför en ny kursomgång. Vi meddelar er via mail, i bassängen, på instagram/facebook och TV skärm i Babylounge när det är dags för vidareanmälan! Är ni vid vidareanmälans chansen osäkra på fortsättning – tänk då på att det alltid är lättare att avboka en kurs än att vara sen med anmälan.

Om ni får förhinder till ett pass…

Hos oss erbjuds möjlighet att Ta igen ett missat pass men det förutsätter att ni avbokat passet via mail senast dagen innan. Återkom sedan själv när du önskar att vi tittar efter Ta igen tid i en annan grupp. Babysimmet hos oss finns på Tisd, Tors och Fredagar. Ny tid förutsätter att det finns en plats i annan grupp, det är därför det är viktigt att ni avbokar passen senast dagen innan. Även om avanmälan samma dag som passet inte ersätts med ny tid är vi givetvis tacksamma för mailbesked ändå så att ni inte bara uteblir.

Information från oss

Vi informerar aktivt via Facebook, Instagram och E-post! Gilla oss gärna under er tid hos oss och uppdatera er kontaktinfo vid förändringar så får ni alla meddelanden när något är på gång hos oss.

Introduktionsvideo inför Simstarten

Du som anmält dig till en kurs hos oss kommer inför starten att tilldelas en lösenkod till Introduktionsvideon som går att finna via denna länk.

Instruktörer hos RundoSund

Vårens Babysimsteam heter Linda Nordberg, Katarina Faxe och Malin Persson.