RundoSund

Babysim (3mån-2år)

Tillbaka till aktiviteter

”Att ta sig från kanten och i vattnet, självständigt sparka sig upp till ytan och därefter återvända till kanten, gripa tag och hålla fast”

                                                                            -Detta är babysimningens långsiktiga målsättning

 

Babysim är en härlig aktivitet för dig och ditt barn. I det varma vattnet kan ditt barn vara självständigt tidigare än på land genom små simturer. Vattnets bärande kraft skapar en rörelsefrihet som gör att barnet tidigt kan sträcka och böja hela sin kropp. Till en början reflexmässigt men efterhand mer och mer medvetet och målinriktat.

Vattnet omsluter barnets alla kroppdelar vilket gör att de ”känner” sina rörelser tydligare och utvecklar därigenom sin motorik. Att vara i vattnet ger också barnet skön massage.

Oavsett vilken ålder ditt barn är handlar den första tiden i vattnet om att bygga en trygg grund. Att barnet rör sig avslappnat och vågar lita på vattnets bärkraft, att barnet känner sig bekväm med att rotera från mage till rygg, från rygg till mage samt blir trygg med att få vatten över ansiktet.

Babysimningens övergripande målsättning är att barnet lär sig att ta sig från kanten ned i vattnet, och därefter kan ta sig upp till ytan och sedan återvända till kanten för att gripa tag och hålla fast. För att nå dit övar vi delmål såsom; ryggläge-magläge-hoppa-balans-greppa-bubbla-hälla vatten-dyka-glida-rotera och sparka.

Detta är en process och inlärningen tar olika lång tid då alla barn är unika. Vi integrerar många av övningarna i en uppskattad sångdel. Övningarna utvecklas efterhand då barnet växer och utvecklas. Vad barnet förväntas göra beror förstås på ålder och vad barnet är redo för och har lust till. Det är viktigt att se till alla barns behov. Och babysim hos oss sker alltid på barnets villkor.

Vi vill att du och ditt barn ska känna glädje och trygghet i vattnet. Med lek, sång och samvaro med andra familjer är det ett fantastiskt sätt att umgås på.

Fram tills att barnet fyller 1år är två vuxna välkomna ned i vattnet. Därefter behöver barnet större plats och då välkomnar vi en vuxen ned i vattnet.

 

 

Pris: 1 620kr/9ggr, samt ett informationstillfälle innan kursstart

Varje år startar vi 5 nya kursomgångar, det brukar ske ungefär i Aug, Okt, Jan, Mars och Maj.

ANMÄLAN till kurstart i Augusti för NYA simmare samt för er som haft en paus i simmande är möjlig från den 7/6 kl 09.00

Simmar du redan hos oss i maj/juni? Då kan du från den 30/5 anmäla ditt barn till fortsättningskurs på motsvarande dag och tid som ni simmar nu, från den 2/6 kan ni vid platstillgång byta dag och tid

 

Instruktörer: Höstens team heter Ingrid Fredriksson, Linda Nordberg, Katarina Faxe, Hanna Nygren, Matilda Nilsson, ..

 

Du finner de olika kursnivåerna under aktiviter. Alla grupper är för såväl nybörjare som ”gamla” simmare.

Boka tid