RundoSund

Minisim

Minisim hos RundoSund

  • Max 8 barn per grupp
  • En vuxen är välkommen ned i vattnet
  • Lektionstid 30 minuter
  • Minst 33 grader i vattnet
  • Inga förkunskaper krävs
  • Minisimskurserna löper över hel termin, start i Januari och Augusti
  • Pris: HT 2019: 3 040:-/19 ggr
  • Bokning görs via hemsidan till respektive åldersgrupp, Delfinen 2-3 år och Hajen 3-5 år


Närmaste ny kursstart är

… i Augusti 2019. Simmare i våra pågående simkurser ges alltid förtur till platserna inför en ny termin. Efter att de fått en chans att boka sig släpps sedan kvarvarande platser här på hemsidan, även nya simmare välkomnas då att boka sig. Datum för nästa stora kurssläpp, dvs inför vårterminen 2020, återkommer vi här på denna sida med inom kort.  

 

Vattenvana och simkunnighet

Simkunnig är man enligt Svenska Livräddningssällskapet när: ”man kan falla i från kanten, få huvudet under vatten och därefter simma 200 meter, varav 50 på rygg”. Sedan 2011 även ett lärandemål i åk 5. Men att lära barn vattenvana och säkerhet kan påbörjas långt tidigare.

För att självständigt kunna utöva lekar och rörelse i vatten behöver man vattenvana. Vattenvana innebär bl.a. att obehindrat kunna vara under vattnet. Att kunna röra sig fritt och i balans och kunna hantera sina kroppsrörelser i vattnet. Alla barn vi möter kommer med olika erfarenheter och färdigheter kopplat till vatten. Vi börjar alltid där barnet står och utmanar därifrån. Målet är att barnet ska våga hoppa i från kanten, doppa huvudet, glida i vattnet och hålla sig flytande. Alla älskar inte att dyka men vi tycker att alla ska få möjlighet att känna sig trygg under ytan. Vattenvana är en förutsättning för att lära sig simsätt. Vi fokuserar främst vid vattenvana och trygghet i vattnet men övar också in grunderna till crawl och ryggsim.  

Vattenvana = att självständigt kunna bubbla, hoppa, sparka, doppa, flyta, rotera och glida.

Minisimmets övergripande målsättning är att

Barnet kan ta sig i och ur vattnet själv, hoppa självständigt från kanten och vara trygg med att komma ned under vattenytan, kunna sparka sig upp till ytan för att hämta luft/flyta och sedan återvända till kanten. Detta är en livräddande kunskap som barnet kan lära sig tidigt i livet. Vattenvana, säkerhet och respekt är undervisningens röda tråd. Vattenvana kommer längs vägen men säkerhet och respekt är något som måste läras in.

Detta är en process och inlärningen tar olika lång tid då alla barn är unika och bär med sig olika erfarenheter av vattenvärlden. Det är av allra största vikt att få ta det i sin egen takt och bygga en trygg bas först. Undervisningen sker under lekfulla former med spännande simbanor.

Vad måste man ta med sig?

Du behöver ta med hänglås till skåp och egen tvål. Gärna ett par badskor till dig som vuxen och en badsko eller halksocka till ditt barn. Är barnet hungrig innan/efter simmet är ni välkomna att sitta ned och ge egen medhavd mat i vår babylounge.

Automatisk vidare anmälan finns inte hos oss

Du måste själv aktivt anmäla vidaresim om ni önskar fortsätta. Tänk på att det alltid är lättare att avboka en kurs än att vara sen med anmälan. Vi meddelar er via mail/hemsida/i vattnet när det är dags för att vidareanmäla sig. Tänk på att vårt Minisim sträcker sig upp till det att barnet fyllt 5 år. Hinner ert barn fylla 5 år före en kursstart så kan det därför vara en god idé att börja kolla efter plats på simskola.

Hygien är vi noga med

Vi är stolta över vår vattenkvalitet. Barn och vuxen ska duscha noggrant utan badkläder innan bad. All förberedelse innan och efter er lektion sker i omklädningsrummen. Om barnet inte är blöjfritt ska godkänd babysimbyxa användas. Efter flerårig erfarenhet av badbyxors olika egenskaper har vi beslutat att bara godkänna simbyxor av märket Dolphin. De svarar bäst upp till att kunna ta emot och bevara ”olyckor” i vattnet. De finns att köpa hos oss för 180 kronor.

Om ni missar ett pass kan ni Ta igen om…

Vi har ett generöst Ta igen system som gör att man kan ta igen ett missat pass men det förutsätter att ni avbokat passet via mail senast dagen innan. Återkom sedan själv när du önskar att vi tittar efter Ta igen tid i en annan grupp. Ny tid förutsätter att det finns en plats i annan grupp, det är därför det är viktigt att ni avbokar passen senast dagen innan. Avbokning samma dag kan dessvärre inte kompenseras.

Information från oss

Vi informerar aktivt via Facebook och mail. Gilla oss gärna under er tid hos oss och uppdatera er mail vid förändringar så får ni alla meddelanden när något är på gång hos oss.

Minisims instruktörer hos RundoSund

Vårt Minisimsteam heter: Linda Nordberg, Matilda Mattsson och Susanna Wittmann. Katarina Faxe dyker ned ibland som vikarie.