RundoSund

Babysim

RundoSunds babysim fokuserar på Samspel framför resultat och prestation.
Vårt mål är att stärka förmågan att kommunicera med barnet. Ge barnet tid till att reflektera och svara. För att göra det behöver vi integrera med barnet, ansikte mot ansikte, på ett lekfullt och prestationslöst sätt. Kombinationen av sensomotoriskt utforskande i vattnet, fokus på samspel och därtill obehindrad rörelse är ett utmärkt recept för barnets utveckling.

 

Babysim hos RundoSund

  • Max 8 barn per grupp
  • Två vuxna är välkomna ned i vattnet i våra Ankan, Fisken och Grodan grupper, därefter är det en vuxen per barn. OBS! Pga covid-19 läget gäller förnuvarande En vuxen per barn i alla simgrupper, detta för att förhindra ev trängsel i våra omklädningsrum (läs mer under Aktuell Kundinfo).
  • Lektionstid 30 minuter
  • Pris: 1710:- / 9 ggr
  • Alla nya erbjuds även ett Infomöte. Inga förkunskaper krävs. 
  • Minst 33 grader i vattnet
  • Varje år startar vi 4 nya kursomgångar, det brukar ske i Augusti, Oktober, Januari och April.
  • Datum för anmälan till närmast liggande kurs presenteras alltid i förväg här på hemsidan. Bokning sker därefter till respektive åldersgrupp genom att först välja aktuell nivå Ankan (3-6 mån), Fisken (7-10 mån), Grodan (11-15 mån) eller Sköldpaddan (16-23 mån). Åldersintervallet vägleder dig som Ny, utgå alltid från barnets ålder vid kursens start. Är ditt barn 3-6 mån fyllda vid kursstart och inte babysimmat förr, välj Ankan.  

Närmaste ny kursstart börjar

… i Oktober! Simmare i våra pågående simkurser ges alltid förtur till platserna inför nästföljande kursomgång. Efter att de fått en chans att boka sig släpps sedan de eventuellt kvarvarande platserna här på hemsidan, även Nya simmare välkomnas då att boka sig. Höstens andra kursomgång hos oss blir från v43-v51. Nya simmare välkomnas att boka sig till denna start via vårt hemsidekurssläpp från Onsdagen den 16/9 kl.09.00! Kölistningar till specifika kurstider välkomnas per e-post efter det att ett kurssläpp har varit. Närmsta nya kursstart efter Oktober starten blir från Januari 2021! Denna kursomgång kommer att bli bokningsbar för Nya simmare från Onsdagen den 2/12 kl.09.00!

 

Babysimmets övergripande målsättning är

”Att ta sig från kanten och i vattnet, självständigt sparka sig upp
till ytan och därefter återvända till kanten, gripa tag och hålla fast”
Babysim är en härlig aktivitet både för dig och ditt barn. När vi rör oss i vatten skapas turbulens kring våra kroppsdelar och alla våra sinnen stimuleras. Vattnet har en lugnande effekt på oss, om vi introduceras lugnt och på våra egna villkor. Vattnets bärkraft, motstånd och tryck tillsammans med den turbulens som barnets egna rörelser skapar, stimulerar barnets motoriska utveckling. Med lek, sång och samvaro med andra familjer är det ett fantastiskt sätt att umgås på. Vattenvana startar med samspel, trygghet och glädje. Övningarna utvecklas efterhand som barnet växer och utvecklas. 

Vem kan gå och babysimma?

Alla barn som av deras föräldrar uppfattas som friska (minst 3 mån, läkt navel, väger minst 4 kg) kan gå och simma. Föreligger ett fysiskt handikapp ska alltid läkare konsulteras innan babysimningen påbörjas. Babysim är en aktivitet som sträcker sig från 3 månader till 2 år.

Hygien är vi noggranna med

Vi är stolta över vår vattenkvalitet. Barn och vuxen ska duscha noggrant utan badkläder innan bad. Undantag görs de första tillfällena för de allra minsta Ankan barnen eftersom det är mycket nya intryck, men det är viktigt att rengöra kring blöjområdet innan babybadbyxan sätts på. All förberedelse innan och efter er lektion sker i omklädningsrummen. Om barnet inte är blöjfritt ska godkänd babysimbyxa användas. Efter flerårig erfarenhet av badbyxors olika egenskaper har vi beslutat att bara godkänna simbyxor av märket Dolphin Swimwear. De svarar bäst upp till att kunna ta emot och bevara ”olyckor” från att hamna i vattnet. De finns att köpa hos oss för 180 kronor. För dig som RundoSund kund erbjuder vi även möjlighet att fynda bland begagnade Dolphin badbyxor, har man lite tur kan man hitta sitt barns aktuella storlek i vår s.k Dolphin SWOP (mer info på plats hos oss).

Vad behöver man ta med sig?

Ni behöver ta med hänglås till skåp. Gärna ett par badskor till dig som vuxen och från det att barnet kan gå bör de bära halksockor. Ha med handduk till dig och ditt barn samt egen duschtvål. Ett tips är även att ta med en hudkräm att smörja barnet med efter simmet. Är barnet hungrigt efter passet så är ni välkomna att sitta ned och ge egen medhavd mat i vår Babylounge.

Automatisk vidareanmälan finns inte hos oss

Barnet behöver gott om tid att vänja sig vid vattenmiljön. Går ni en pågående kurs hos oss måste ni själv aktivt vidareanmäla er inför en ny kursomgång. Vi meddelar er via mail, instagram/facebook och TV skärm i Babylounge när det är dags för vidareanmälan! Ni ansvarar för att vi har er uppdaterade kontaktinfo för e-post utskicket. Tänk på att det alltid är lättare att avboka en kurs än att vara sen med anmälan. 

Om ni missar ett pass kan ni Ta igen om…

Vi har ett generöst Ta igen system som gör att man kan Ta igen ett missat pass men det förutsätter att ni avbokat passet via mail senast dagen innan. Återkom sedan själv när du önskar att vi tittar efter Ta igen tid i en annan grupp. Ny tid förutsätter att det finns en plats i annan grupp, det är därför det är viktigt att ni avbokar passen senast dagen innan. Avbokning samma dag kan dessvärre inte kompenseras.

Information från oss

Vi informerar aktivt via Facebook, Instagram och E-post! Gilla oss gärna under er tid hos oss och uppdatera er kontaktinfo vid förändringar så får ni alla meddelanden när något är på gång hos oss.

Instruktörer hos RundoSund

Höstens Babysimsteam heter Katarina Faxe, Victoria Dedekam, Linda Nordberg, Helena Nordström, Ellen Ståhl och Susanna Wittmann.