RundoSund

Babysim

Babysim hos RundoSund

  • Max 8 barn per grupp
  • Två vuxna är välkomna ned i vattnet i våra Ankan, Fisken och Grodan grupper, därefter är det en vuxen per barn.
  • Lektionstid 30 minuter
  • Pris: 1665:- (9 ggr) Alla erbjuds även ett infomöte. Inga förkunskaper krävs
  • Minst 33 grader i vattnet
  • Varje år startar vi 4 nya kursomgångar, det brukar ske i Augusti, Oktober, Januari och April.
  • Datum för anmälan till närmast liggande kurs presenteras alltid i förväg här på hemsidan. Bokning sker därefter till respektive åldersgrupp genom att först välja aktuell nivå Ankan (3-6 mån), Fisken (7-10 mån), Grodan (11-15 mån) eller Sköldpaddan (15 mån-2 år).

Närmaste ny kursstart börjar

…i Oktober 2019! Simmare i en pågående simkurs ges alltid en förtur till en plats i ett fortsättningssteg. När möjlighet för dem informerats kommer kvarvarande platser att släppas för Nya simmare. Oktober kursstarten blev bokningsbar för Nya simmare från Torsdagen den 19/9 kl.09.00! Än finns där plats kvar – se Grodan och Sköldpaddan för lediga tider!

 

Ps! Nästa kursomgång efter Oktober starten blir Januari 2020. Denna kursomgång kommer att bli bokningsbar för Nya simmare från Torsdag den 28/11 kl.09.00!

 

 

Babysimmets målsättning är

”Att ta sig från kanten och i vattnet, självständigt sparka sig upp
till ytan och därefter återvända till kanten, gripa tag och hålla fast”
Babysim är en härlig aktivitet både för dig och ditt barn. När vi rör oss i vatten skapas turbulens kring våra kroppsdelar och alla våra sinnen stimuleras. Vattnet har en lugnande effekt på oss, om vi introduceras lugnt och på våra egna villkor. Vattnets bärkraft, motstånd och tryck tillsammans med den turbulens som barnets egna rörelser skapar, stimulerar barnets motoriska utveckling. Med lek, sång och samvaro med andra familjer är det ett fantastiskt sätt att umgås på. Vattenvana startar med samspel, trygghet och glädje. Övningarna utvecklas efterhand som barnet växer och utvecklas. 

Vem kan gå och babysimma?

Alla barn som av deras föräldrar uppfattas som friska (minst 3 mån, läkt navel, väger minst 4 kg) kan gå och simma. Föreligger ett fysiskt handikapp ska alltid läkare konsulteras innan babysimningen påbörjas. Babysim är en aktivitet som sträcker sig från 3 månader till 2 år.

Hygien är vi noggranna med

Vi är stolta över vår vattenkvalitet. Barn och vuxen ska duscha noggrant utan badkläder innan bad. Undantag görs de första tillfällena för de allra minsta Ankan barnen eftersom det är mycket nya intryck, men det är viktigt att rengöra kring blöjområdet innan babybadbyxan sätts på. All förberedelse innan och efter er lektion sker i omklädningsrummen. Om barnet inte är blöjfritt ska godkänd babysimbyxa användas. Efter flerårig erfarenhet av badbyxors olika egenskaper har vi beslutat att bara godkänna simbyxor av märket Dolphin Swimwear. De svarar bäst upp till att kunna ta emot och bevara ”olyckor” från att hamna i vattnet. De finns att köpa hos oss för 180 kronor. För dig som RundoSund kund erbjuder vi även möjlighet att fynda bland begagnade Dolphin badbyxor, har man lite tur kan man hitta sitt barns aktuella storlek i vår s.k Dolphin SWOP (mer info på plats hos oss).

Vad behöver man ta med sig?

Ni behöver ta med hänglås till skåp. Gärna ett par badskor till dig som vuxen och från det att barnet kan gå ska de ha en halksocka på sig. Ha med två handdukar till barnet samt egen tvål. Är barnet hungrigt efter simmet är ni välkomna att sitta ned och ge egen medhavd mat i vår babylounge.

Automatisk vidareanmälan finns inte hos oss

Ni måste själv aktivt anmäla vidaresim om ni önskar fortsätta. Tänk på att det är alltid lättare att avboka en kurs än att vara sen med anmälan. Vi meddelar er via mail, Facebook och TV skärm i Babylounge när det är dags för vidareanmälan.

Om ni missar ett pass kan ni Ta igen om…

Vi har ett generöst Ta igen system som gör att man kan ta igen ett missat pass men det förutsätter att ni avbokat passet via mail senast dagen innan. Återkom sedan själv när du önskar att vi tittar efter Ta igen tid i en annan grupp. Ny tid förutsätter att det finns en plats i annan grupp, det är därför det är viktigt att ni avbokar passen senast dagen innan. Avbokning samma dag kan dessvärre inte kompenseras.

Information från oss

Vi informerar aktivt via Facebook och mail. Gilla oss gärna under er tid hos oss och uppdatera er mail vid förändringar så får ni alla meddelanden när något är på gång hos oss.

Instruktörer hos RundoSund

Vårt Babysimsteam heter Katarina Faxe, Kerstin Faxe, Victoria Dedekam, Linda Nordberg, Helena Nordström, Matilda Mattsson och Susanna Wittmann.